Yazılım FonksiyonU

Özellikler
Sine, RSTD, Random, Sine + Random, Random + Random, Shock vb. gibi 12 fonksiyon bulunmaktadır. Kurtpsis, Notching ve diğer özelleştirilmiş fonksiyonlara sahiptir.

1. KLASİK TESTLER
1.1 SINE
Sinüzoidal genlik, kapalı devre sinüzoidal tarama frekansı kontrolü ve sabit frekans testleri ile titreşim geri besleme sinyali kullanılarak ayarlanır ve bu, sistemin doğrusal olmayan değişimine hızlı bir şekilde yanıt verebilir. Ürünün periyodik titreşimini laboratuvarda simüle etmeyi amaçlar. Uygulaması, uyarma kuvveti gibi periyodik fonksiyonlara sahip titreşim testlerini, ürün rezonans frekansı aramasını, paketleme titreşim testlerini kapsar.
1.2 RANDOM
Sistemdeki doğrusal olmayan değişiklikler, aktarım fonksiyonu eşitlemesi yoluyla sürekli olarak Gauss rastgele sinyalleri aracılığıyla gerçek zamanlı doğru kapalı devre kontrolünün hızlı performansına dayanan yerleşik uyarlanabilir kontrol algoritması tarafından hızlı bir şekilde yanıtlanabilir. Bunu yaparak, gerçek titreşim, jet uçakları, füzeler ve roketler tarafından uçuş sırasında, engebeli yollarda giden arabalar ve dalgalardaki gemiler tarafından üretilen yapısal titreşimleri içeren daha gerçekçi bir şekilde simüle edilebilir.
1.3 RTSD (RESONANT SEARCH AND DWELL)
Test parçasının rezonans frekansı, tarama frekansının sinüzoidal tarama frekansı titreşim testi ile tanımlanan frekans aralığında gerçekleştirilmesinin ardından, fazın Q (kalite faktörü) değeri veya genlik oranı yargısıyla birleştirilmesiyle tespit edilir. Ayrıca, test parçasının güvenilirliği ve kararlılığı, bulunan rezonans frekansı ile gerçekleştirilen ikamet testleri ile doğrulanabilir.
1.4 Classical Shock
Ürünler, işleme, taşıma ve kullanım sırasında çeşitli türlerdeki geçici darbe yüklerinden kaynaklanan yapısal veya performansa dayalı hasar veya hatta arıza yaşayabilir. Tipik darbe testleri, transfer fonksiyonu eşitlemesiyle kapalı devre kontrolüyle çeşitli darbe tiplerinin simülasyonunu destekler.
2. MIX / KOMBİNE TESTLER
2.1 SoR (SINE ON RANDOM)
Sinüs-rastgele kontrol, sürekli geniş bantlı Gauss rastgele sinyaline bindirilmiş 1 ila 20 sinüzoidal sinyal aracılığıyla elde edilebilir. Daha da önemlisi, her sinüzoidal tarama spektrumu, geniş bant rastgele spektrumunun frekans bandının dışında sinüzoidal sinyalleri bindirmenin kontrol fonksiyonunu desteklemek için bağımsız olarak ayarlanabilir. Her sinüzoidal sinyal bağımsız olarak açılıp kapatılabilir ve geniş bant rastgele de öyle.
2.2 ROR (RANDOM ON RANDOM)
Öte yandan, Rastgele-Rastgele (RoR) kontrolü, 20’ye kadar dar bantlı Gauss rastgele sinyalini sürekli geniş bantlı Gauss rastgele sinyaline bindirerek elde edilebilir ve bu da nispeten küçük bir uyarım kuvvetinden nispeten büyük bir titreşim büyüklüğü elde etmeyi mümkün kılar. Dahası, RoR kontrol çözümleri, güvenilirlik takviye testleri için özel olarak uygulanabilir olan kurtosis kontrol fonksiyonları da sunar.
2.3 SRoR (SINE & RANDOM ON RANDOM)
Öte yandan, Sinüs ve Rastgele-Üzerine-Rastgele (SRoR) kontrolü, her ikisi de nispeten büyük titreşim büyüklükleri ürettiği bilinen sinyal türleri olan 20’ye kadar dar bantlı Gauss rastgele sinyali ve 20’ye kadar sinüzoidal sinyali, genellikle nispeten düşük titreşim büyüklüğü üreten sürekli bir geniş bantlı Gauss rastgele sinyaline bindirerek elde edilebilir. Bu fonksiyon SoR ve RoR ile uyumludur.
2.4 MULTI SINE
Bağımsız dijital izleme filtrelerine sahip çoklu sinüzoidal kontrol döngüleri, test frekans aralığındaki çoklu sinüzoidal bileşenlerin eş zamanlı tarama frekansı ile tüm rezonans noktalarının uyarılmasının kontrol moduna izin verir, bu da test parçası üzerinde daha pratik çevresel uyarılma kuvvetlerini uyarır ve test verimliliğini artırır.
3. ZAMAN DALGAFORMU REPLİKASYONU
3.1 FDR-LTH
Uzun süreli geçmişe sahip sinyaller, test parçasının gerçek kullanımı ve taşınmasıyla deneyimlenen gerçek titreşim ortamından titreşim testinin hedef spektrumu olarak toplanır. Ve ürünün gerçek titreşim uyarım ortamı, vibratör sisteminin kapasitesi dahilinde, yol spektrumunun simülasyon kontrolü ile laboratuvarda doğru bir şekilde yeniden üretilebilir.
3.2 FDR-TTH
Laboratuvarın titreşim sisteminde depremler, piroteknik geçişler ve diğer türlerdeki yüksek frekanslı şoklar, yol tümsekleri ve düşme şokları gibi bazı pratik olarak test edilmiş geçici şoklar simüle edilebilir. Transfer fonksiyonu güncellemesine dayalı adaptif kontrol, sistemin doğrusal olmayan değişikliklerine hızlı bir şekilde yanıt verebilir ve GR-63 standart sismik dalgaları dahil olmak üzere düzenli dalga formlarını veya pratik olarak test edilmiş verilerin hedef dalga formlarını çıktı olarak verebilir.
3.3 SRS
Darbelerin karakterizasyonu, yapısal sistemin darbe yüküne tepkisi yoluyla elde edilir. Ayrıca, şok tepki spektrumu fonksiyonu, şok tepki spektrumunun belirlenen hedef spektrumuna göre, dalgacık sentezi veya çoklu sentetik spektrumlar yoluyla otomatik olarak karşılık gelen zamansal dalga formunu üretir. Ve kapalı devre kontrolü, transfer özelliklerine dayanarak gerçekleştirilir.
3.4 VIBRO-SHOCK
Bu, laboratuvar ortamındaki titreşim test düzeneklerinde silah ateşinden kaynaklanan titreşimsel şoku ve hareket halindeki otomobil şokunu simüle etmeyi mümkün kılar; bu da basit rastgele denemeler, şok/darbe testleri veya Sinüs-üzerine-Rastgele (SoR) ve RoR gibi hibrit simülasyon testleriyle karşılaştırıldığında, test nesnelerinin maruz kalacağı çok daha gerçekçi bir ortam uyarımını garanti eder.
3.5 KUR TOSIS
Süper-Gaussian rastgele kontrolü, rastgele sinyallerin genlik dağılımının ayarlanmasıyla desteklenir. Ürün tasarımı ve işçiliğindeki potansiyel kusurlar, güçlendirme stresi uygulanarak güvenilirlik artırma testiyle hızlı ve etkili bir şekilde uyarılabilir. Bu arada, tipik değerler 3 ila 7 arasında ayarlanabilir ve daha yüksek kurtosis değerleri ayarlanabilir.
3.6 NOTCHING
Böylelikle izleme kanalının genlik spektrumu, RMS sınırı, oluk ve hedef spektrum sınır kontrolleri de dahil olmak üzere sınırlandırılabilir ve bu da kullanıcıların test sırasında zayıf noktasında aşırı titreşimi önleyerek test parçasının güvenliğini etkili bir şekilde korumasına yardımcı olur.
3.6 BLADE FATIGUE TEST
Dönen kanatlarda rezonansın meydana gelmesi büyük ihtimalle yorulma hasarlarına yol açacaktır ve bu da kanatların doğal frekansını azaltacaktır. Dönen kanatlarda rezonansı kullanmak, kanatlardaki yorulma hasarını simüle etmenin tartışmasız en etkili yoludur, kanat yorulma testleri ise hizmet ömrünü tahmin etmenin ve dönen kanatların yorulma mukavemetini değerlendirmenin en doğrudan yöntemidir.
3.6.1. FATIGUE BLADE TEST HAKKINDA
SECURITY
Kontrol sinyallerinin açık devre tespiti, ön test, etkili değer kesintisi, sınır üstü spektral hat denetimi, tahrik sınırı ve titreşim sistemi sınırı gibi 20’den fazla güvenlik kontrolü ve kilitleme ayarı ile test cihazlarının, test parçalarının ve titreşim masası ekipmanlarının güvenliği en üst düzeyde korunabilir.
FATIGUE DAMAGE SPECTRUM
Ürünün yorulma derecesi, doğrusal kümülatif yorulma hasarı teorisi için Miner Kuralı ve yorulma hasarının spektral analiz hesaplama yöntemi esas alınarak hizmet ömrünün hesaplanmasıyla kısa sürede ölçülmektedir.
Force LIMITED
İvme ve kuvvetin çift kontrol önlemlerine sahip kuvvetle sınırlı titreşim test teknolojisi, aşırı test yapılmasını veya test parçasının hasar görmesini önler.
DAMPED SINE
Çözümler, havadaki cihazların arıza oranını düşürmek için durdurmalı iniş gerçekleştirildiğinde, taşıyıcı düzlemdeki/içindeki cihazların işlevsel ve yapısal bütünlüğünün değerlendirilmesinde kullanılabilir.